Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Proteion breidt pilot beeldzorg uit

Mark van Dorresteijn
Proteion is tevreden met de inzet van iPads bij thuisbegeleiding. De organisatie besluit daarom om de pilot ‘Begeleiding in Beeld’ uit te breiden naar minimaal 40 procent van de cliënten die thuisbegeleiding ontvangen. Aan de pilot Begeleiding in Beeld namen tijdens de start tien thuisbegeleiders en dertig cliënten deel.
Proteion breidt pilot beeldzorg uit
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Bij Begeleiding in Beeld leggen thuisbegeleiders en cliënten contact met elkaar via FaceTime, een beeldbelapplicatie op de iPad. Tijdens de pilot bleek dat cliënten zich door de inzet van de beeldbellen minder angstig en eenzaam voelen, zich beter kunnen redden en uit hun sociale isolement komen.

Resultaten

Van de cliënten die aan de pilot meedoen vindt 80 procent dat Begeleiding in Beeld van toegevoegde waarde is voor de kwaliteit van de begeleiding. 60 procent geeft aan dat hun zelfredzaamheid erdoor verbetert. 72 procent van de cliënten geeft aan dat de emotionele ondersteuning beter is. 92 procent wil in de toekomst gebruik blijven maken van Begeleiding in Beeld. Tot slot toont de pilot aan dat het werken met een iPad de begeleiding (kosten)effectiever maakt.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.