Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychologen lanceren nieuwe titel

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) introduceert een nieuwe titel: Registerpsycholoog NIP. Deze titel moet als kwaliteitsstandaard werken, zowel voor opdrachtgevers als voor cliënten die direct contact hebben met een psycholoog.
Psychologen lanceren nieuwe titel

Iedereen mag zich psycholoog noemen. Er is bij cliënten en opdrachtgevers volgens het NIP een grote behoefte aan transparantie en duidelijkheid over de kwaliteit van de psychologische dienstverlening in ons land. De sector Arbeid & Organisatie van het NIP heeft om dit probleem op te lossen de titel Registerpsycholoog gelanceerd.

Vakbekwaam

Inschrijving in het register Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP geeft het recht tot het voeren van de titel Registerpsycholoog NIP / Arbeid & Organisatie. Deze geeft hiermee aan vakbekwaam te zijn en continu te blijven investeren in zijn specialisme, omdat hij moet blijven voldoen aan de door het NIP opgestelde registratie-eisen. De Registerpsycholoog NIP mag het speciaal voor dit doel ontwikkelde beeldmerk gebruiken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter /ANP Jerry Lampen)

Lees meer:

Hans van Eck nieuwe directeur NIP

Psychologen klagen bij Eerste Kamer over EPD

NMa trekt boetebesluit psychologen in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.