Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA en SP scoren onder verpleegkundigen

De PvdA en de SP zijn onder verpleegkundigen en verzorgenden de populairste partijen. Dit blijkt uit een schaduwverkiezing van beroepsvereniging V&VN.

Als de V&VN-leden het voor het zeggen zouden hebben dan zouden de PvdA en de SP beiden 47 zetels krijgen bij de komende parlementsverkiezingen. De derde partij onder verpleegkundig en verzorgend personeel is het CDA met 21 zetels. GroenLinks en de ChristenUnie houden elkaar met respectievelijk 12 en 11 zetels redelijk in evenwicht. Hetzelfde geldt voor de VVD en D66 (met respectievelijk 4 en 3 zetels).

In totaal deden ruim 500 verpleegkundigen en verzorgenden mee aan de V&VN-verkiezingen. De beroepsgroep is met 400 duizend werknemers een van de grootste in Nederland. Oor de verkiezingen heeft de V&VN een speciale Zorgmeetlat ontwikkeld. Aan de hand hiervan konden de V&VN-leden de zorgmaatregelen van de verschillende partijen met elkaar vergelijken. De V&VN acht met name de wijze waarop partijen omgaan met de toenemende vergrijzing en de explosieve vraag naar zorg van belang.

Zorgmeetlat

Aan de hand van de Zorgmeetlat kregen de verschillende zorgparagrafen ook een rapportcijfers. PvdA en de SP verdienen volgens de V&VN-leden een zeven en GroenLinks een zes. De overige partijen krijgen een onvoldoende (CU, D66 en SGP een vijf, CDA een vier en de VVD een nul). (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.