Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA: ‘Invoering telezorg te traag’, wil reactie Klink

Mario Gibbels
“In Nederland zijn we gewend om te polderen, steeds door te praten, op zoek naar consensus zodat iedereen betrokken is. Daardoor duurt het heel lang voordat innovaties in zorgict worden ingevoerd.” Dat stelt PvdA Kamerlid Anja Timmer.

Zij was vorige week donderdag aanwezig bij de presentatie van het rapport ‘Medische technologie: ook geschikt voor thuisgebruik’. Het rapport werd uitgegeven onder redactie van het Rathenau Instituut.

Kabinetsreactie

Timmer is blij met het rapport, waarin ingegaan wordt op de personalisering van zorgtechnologie. “Ik ga hiermee terug naar Den Haag en zal vragen om een kabinetsreactie.” De ontwikkeling van techniek moet volgens Timmer maatwerk worden. Ze is wel bang voor verregaande ‘medicalisering van het persoonlijk leven’. “Ik wil niet allemaal apparaten in huis die me in de gaten houden terwijl ik niks mankeer”. Over het debat naar aanleiding van het rapport en de aanbevelingen die daarin worden gedaan, volgt later vandaag een uitgebreider verslag op ICTzorg. (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.