Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

PvdA wil breed inzetten op wijkverpleegkundigen

Mark van Dorresteijn
Als het aan de PvdA ligt, komen er de komende jaren 10.000 wijkverpleegkundigen bij. Ook moeten er 1000 zorgcentra in de wijken worden opgezet. Dat gaat in totaal 1 miljard euro kosten, zegt Tweede Kamerlid Jetta Klijnsma donderdag in Trouw.
PvdA wil breed inzetten op wijkverpleegkundigen

De PvdA wil dat de zorg meer in de wijk wordt georganiseerd. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor de patiënt. De zorg is volgens de partij nu te versnipperd georganiseerd. Een wijkverpleegkundige kan alle zorg van een patiënt goed overzien en bepalen wat wel en niet nodig is.

Wijkverpleegkundigen

De PvdA kreeg eerder via een motie in de Tweede Kamer al voor elkaar dat er structureel 10 miljoen euro zou worden geïnvesteerd in projecten met wijkverpleegkundigen. Dat geld gaat voortaan via gemeenten naar de wijkverpleegkundigen.

Onmisbare schakel

Minister Edith Schippers stelde recent nog dat de wijkverpleegkundige een onmisbare schakel in de buurt is, omdat deze helpt bij het signaleren van gezondheidsproblemen. Ook Schippers wil zorg graag dichterbij huis gaan organiseren.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees meer:

Het interview met Jetta Klijnsma in Trouw

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En waar komen dan al die wijkverpleegkundigen vandaan, bij buurtzorg zeker. Datr mooie model wat iedereen voorstaat, maar waar Nederlend niet voorzien kan worden in de gehele zorg. dE burger woont immers ook nog steeds aan de achterweg waar buurtzorg niet komt.

  3. Weer zo’n zielige verkiezingstunt van de zieltogende PvdA. Weer een bewijs hoever de politiek van de werkelijkheid afstaat. We komen er op dit moment 10.000 tekort. Al geef je een nieuwe fiets je kunt geen verzorgenden krijgen, maar de PvdA tovert er gewoon 10.000 te voorschijn. Gelukkig leven we in een tijd dat zelfs de gewone burger al die trucs doorheeft. Denk dat 12 september een hele schok gaat geven. Mind my words.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.