Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

PVV-programma: Zorgbestuurder aansprakelijk bij wanbestuur

Mark van Dorresteijn
De PVV wil een toets voor bestuurders in de zorg die vooraf meet of iemand geschikt is. Mocht het toch fout gaat dan zullen bestuurders in de zorg hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden bij aantoonbaar wanbestuur. Dat staat in de zorgparagraaf van het verkiezingsprogramma van de PVV.
PVV-programma: Zorgbestuurder aansprakelijk bij wanbestuur

De partij houdt voornamelijk vast aan veel punten uit het vorige programma. Zo wil de PVV de Agema-gelden (12.000 extra handen aan het bed) intact houden. De gevangenen worden er weer bijgehaald. ‘Gevangenen hebben recht op één uur luchten per dag, twee keer drie kwartier sporten per week plus recreatie. Ook nog gratis kleding en schoenen, salaris, roken op de eigen kamer. Onze mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen daar alleen maar van dromen.’ Door gevangenen hun rechten af te pakken en bewoners hun rechten terug te geven, gaan we een eind in de goede richting, vindt de PVV.

Behoud verzorgingshuizen

Ook geeft de partij af op de Kunduz-coalitie vanwege het schrappen van de rollator uit het basispakket, de ‘bizarre’ verhoging van het eigen risico en de introductie van liggeld in het ziekenhuis. Liever ziet de PVV dat er wordt ingezet op buurtzorg, kleinere zorginstellingen en eenvoudige medische ingrepen door huisartsen. Tot slot wil de partij zeer graag de verzorgingshuizen behouden om te voorkomen dat ouderen verkommeren, vereenzamen en vervuilen wanneer zij in hun eigen huis blijven wonen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: PVV )

Zorgparagraaf

Lees hieronder de complete zorgparagraaf in het verkiezingsprogramma van de PVV:

6 REACTIES

  1. Het storten van een borgsom ( 1 jaarsalaris)in plaats van een vaak belachelijke en onterechte ontslagvergoeding kan helpen het aanbod van capabele managers en bestuurders te vergroten en de old-boys-netwerkers weg te filteren.In het bankwezen is nog genoeg plaats voor deze incapabelen.

  2. Lees alle reacties
  3. MMM dus de lageropgeleiden komen dus niet meer in aanmerking voor werken in de zorg.
    Welke manager neemt dan nog lager opgeleiden aan? Dan ga ik voor minimaal HBO. Dek ik mij enigszins in op intellect.
    Helaas wordt de zorg dan wel weer duurder en stijgen de uitkeringen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.