Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Raad van bestuur moet specialisten kunnen ontslaan’

Medisch specialisten moeten jaarlijks een functioneringsgesprek voeren met de raad van bestuur die hen zonodig kan ontslaan. Dat stelt Nico Oudendijk, plaatsvervangend Inspecteur Generaal voor de gezondheidszorg deze week in NRC Handelsblad.

Aanleiding voor de uitlating van Oudendijk zijn alle berichten over ruziënde dokters. Zoals onlangs in het Diaconessenhuis in Meppel dat door de inspectie onder verscherpt toezicht werd gesteld. Volgens Oudendijk zijn er zeker tien ziekenhuizen waar zich “Meppelachtige dingen” afspelen. Oudendijk vindt dat de inspectie de zaken teveel op zijn beloop heeft gelaten. “De trend is nu: minder gedogen, minder bedekken.” Want het is inmiddels bij de inspectie doorgedrongen dat ruziënde dokters schadelijk zijn voor de patiëntenzorg.

Overhoop

De Orde van Medisch Specialisten is niet blij met de uitlatingen van Oudendijk. Er wordt toch weer een beeld geschetst van dokters die voortdurend met elkaar overhoop liggen, aldus de woordvoerster van de Orde. Bovendien is de Orde druk bezig met het invoeren van functioneringsgesprekken. Komend jaar zal er in acht à twaalf ziekenhuizen geëxperimenteerd worden twee à drie verschillende systematieken voor functioneringsgesprekken. Het is de bedoeling dat in 2008 in alle ziekenhuizen medisch specialisten functioneringsgesprekken gaan voeren. Deze zullen echter vooralsnog door de specialisten onderling gevoerd worden en niet met de raad van bestuur. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.