Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboud lanceert videowebsite voor gezondheidservaringen

Mark van Dorresteijn
Het Radboud REshape & Innovation Center, onderdeel van het UMC St Radboud, heeft afgelopen vrijdag de videowebsite Myhealthstory.me gelanceerd. Op deze site kunnen patiënten en zorgverleners video’s plaatsen over hun ervaringen met ziekte, aandoeningen, behandeling en acceptatie.
Radboud lanceert videowebsite voor gezondheidservaringen

Sociale media worden in toenemende mate gebruikt om ervaringen te delen over ziekte, behandeling, genezing of acceptatie van een ziekte of aandoening. De introductie van Myhealthstory.me voegt hier volgens het REshape & Innovation Center een nieuwe dimensie aan toe.

Myhealthstory.me

Myhealthstory.me biedt patiënten en zorgverleners een wereldwijd platform waarop zij, via hun persoonlijke YouTube-account, filmpjes kunnen uploaden met de tag ‘Myhealthstory.me’ en zo ervaringen kunnen delen.

Medisch studenten screenen de filmpjes, waarna ze beschikbaar zijn op de website. Zo ontstaat een grote database van beeldmateriaal van patiënten en zorgverleners over ziektebeelden, waarvan patiënten, zorgverleners en opleiders gebruik kunnen maken. Voor patiënten is deze site een bron van informatie. Ook zorgverleners en medisch studenten kunnen veel leren, want patiënten vertellen waar zij werkelijk behoefte aan hebben. Myhealthstory.me biedt zorgprofessionals ook de mogelijkheid om hun verhaal over veranderingen in de gezondheidszorg te delen. De website is wereldwijd toegankelijk voor alle patiënten en zorgverleners die er gebruik van willen maken. Myhealthstory.me is in eerste instantie Nederlands- en Engelstalig. Snel volgen ten minste elf andere talen.

Luisteren naar zorgverhalen

Volgens Lucien Engelen, directeur Radboud REshape & Innovation Center, komt een wens tot vervulling. “Namelijk het gebruik van sociale media om werkelijk te kunnen luisteren naar zorgverhalen, om zo samen met patiënten, familie en zorgverleners de zorg te kunnen verbeteren. Het idee kwam tot stand in samenwerking met Roni Zeiger (Chief Health Strategist), Gilles Frydman en e-patiënt Dave.” (ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.