Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboud onderzoekt hersenveroudering met puzzelwebsite

Mark van Dorresteijn
Het UMC St Radboud gaat samen met puzzelwebsite Yezzle.nl onderzoek doen naar hersenveroudering. Met de online spellen van Yezzle.nl wordt onderzocht wat voor invloed een gezonde leefstijl heeft op de hersenveroudering bij mensen vanaf veertig jaar.
Radboud onderzoekt hersenveroudering met puzzelwebsite

Het ziekenhuis speelt in op de groeiende aandacht voor de rol van gaming bij gezondheid. Eind oktober organiseerde de stichting Games for Health voor het eerst een medisch congres in Nederland over de rol van gaming in de gezondheidszorg. De conclusie op het congres was dat er meer wetenschappelijke onderbouwing nodig is om de positieve rol van gamen te bevestigen. Yezzle.nl en het UMC St Radboud willen met dit gezamenlijke onderzoek hieraan een bijdrage leveren.

Hersenveroudering

Teun Aalbers, PhD aan het UMC St Radboud, voert het onderzoek naar hersenveroudering uit. Met de spellen van Yezzle.nl wordt bij deze proefpersonen gedurende een periode van twee jaar gemeten hoe die leefstijl het functioneren van hun hersenen verandert. Aalbers: “Het trainen van je hersenen is van jongs af aan van belang en ook de rest van je leven blijft dat belangrijk. Om mentaal fit te blijven vormen online spelletjes een leuke training. Tijdens Games for Health zagen we dat de juiste spelletjes daar ook zeker een bijdrage aan kunnen leveren. Maar wetenschappelijk onderzoek over het effect is vaak niet aanwezig. Vandaar de samenwerking tussen het UMC St Radboud en Yezzle.nl. Met ons gezamenlijke onderzoek proberen we nu een aantal effecten objectief in kaart te brengen.” (Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.