Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboud weigerde leerstoel

AMSTERDAM / NIJMEGEN - Het Nijmeegse Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) weigerde twee jaar geleden de leerstoel voor bijzonder hoogleraarschap voor hematoloog John Raemaekers geweigerd wegens interne machtsconflicten.

De leerstoel zou betaald worden door het Van Vlissingen Lymfoomfonds, een instelling van de recent overleden Paul Fentener van Vlissingen. Van Vlissingen vatte de weigering op als een ernstige belediging en bepaalde dat zijn fonds nooit meer zaken mag doen met het St Radboud.

Prijs

Hematoloog John Raemaekers van het UMC heeft maandag de Van Vlissingenprijs 2006 gewonnen voor zijn onderzoek naar kwaadaardige lymfklierziekten en voor bijdrage om de kwaliteit van leven voor deze patiënten te bevorderen. De Van Vlissingenprijs bedraagt 25.000 euro.

Ruzie

In het St Radboud werden in het hartcentrum in april op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg de operaties gestaakt nadat was gebleken dat door ruzies tussen specialisten al jaren slecht werk werd geleverd. (ANP)

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.