Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RAM Infotechnology neemt CarePartners over

Cloud service provider RAM Infotechnology heeft branchegenoot CarePartners uit Hoofddorp overgenomen. CarePartners is een gespecialiseerde ICT-dienstverlener voor de zorgsector in Nederland.
ram400.jpg
V.l.n.r. Soekhram Gokoel

De overname past in de focus en groeistrategie van beide organisaties en zal aanzienlijke synergievoordelen opleveren, zo schrijft RAM Infotechnology. Voor de gecombineerde organisatie betekent dit een verbreding van het dienstenaanbod en een nog stevigere positie in de gezondheidszorg.

CarePartners
CarePartners is in 2006 op basis van een initiatief van huisartsen opgericht, specifiek gericht op ICT-dienstverlening richting de zorgsector. De organisatie heeft in die 10 jaar veel ervaring opgebouwd met ICT-oplossingen die breed binnen de zorg worden geleverd. Deze zomer hebben Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels, directieleden van RAM Infotechnology en Soekhram Gokoel en Alex Damaschek, directieleden van CarePartners, hun handtekening gezet onder het contract. De directieleden van RAM Infotechnology zijn  zeer verheugd over deze acquisitie. ‘Een overname doe je niet zomaar en deze unieke kans konden we niet laten liggen. De ‘ fit’  met CarePartners is perfect. Beide organisaties zijn gespecialiseerd in de zorgsector en bieden gelijkwaardige diensten aan. Met o.a. het 35 procent marktaandeel bij huisartsenposten, neemt het aandeel van RAM verder toe in de zorgsector. CarePartners brengt een schat aan technologie en innovatie met zich mee, waardoor ons gezamenlijk succes gecombineerd en versterkt kan worden’, aldus Dirk Fabels.

Groei
Soekhram Gokoel, algemeen directeur van CarePartners ziet de overname als logische stap in de groei en professionalisering van CarePartners: ‘De overname door RAM Infotechnology past in de groeiambitie en strategische richting van CarePartners in een sterk veranderende markt, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. RAM biedt immers de certificeringen die de zorgsector eist van haar ICT-leveranciers. Buiten dat biedt RAM het hybride cloud platform eCumulus voor werkplek-, hosting-, en netwerkdiensten kansen voor de bestaande klanten van CarePartners.’

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.