Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Randstad leidt werkzoekenden op tot zorgmedewerker

Redacteur Zorgvisie
Om het tekort aan zorgmedewerkers op te lossen, start Randstad Zorgt een opleiding waarbij werkzoekenden worden opgeleid tot Helpende plus Zorg en Welzijn. Er starten nu tien werkzoekenden met de opleiding.
Foto: AdobeStock

In totaal duurt de opleiding Helpende plus Zorg en Welzijn zeven maanden, meldt Randstad. De tien kandidaten die eraan beginnen komen uit verschillende sectoren, zoals de catering, schoomaakbranche en financiële dienstverlening, of ze hebben nooit een vervolgopleiding gedaan. Als ze de opleiding hebben afgerond krijgen ze bij Randstad een jaarcontract voor 24 uur per week.

Het uitzendbureau roept zorginstellingen op zich te melden, zodat er nog meer werkzoekenden kunnen worden opgeleid. Er staan al meer opleidingsgroepen gepland, voor onder meer helpenden plus en verzorgenden IG.

1 REACTIE

  1. Eerst zorgen uitzendbureaus dat zorgorganisaties hoge kosten maken in de vakantieperiodes en nu de vraag afneemt naar uitzendkrachten gaan zij zorgmedewerkers “opleiden” om hun inkomstenstroom ingang te houden! Hoe krom is dat. Uitzendkrachten zijn geen zorgmedewekers na een cursusje: kennis en kunde aanleren duurt jaren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.