Besparen van miljoenen: Hoe moeten gemeenten integrale aanpak realiseren?

Elke euro die een gemeente investeert in de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking tijdens hun detentie, levert ruim drie euro op. Hierdoor worden miljoenen euro’s bespaard per jaar, blijkt uit de businesscase van de VGN. De businesscase biedt aanbevelingen voor gemeenten om de integrale aanpak te realiseren.
Foto: endopack/iStock.com
RAPPORT

De VGN pleit ervoor dat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen en rapporten lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Maatschappelijke Businesscase
Sector:
Overig
Soort:
Advies
Afkomst:
Dock4& Organisatieadvies in Zorg en Nico Overvest Advies
Auteur:
Eveline Schavemaker, Ewoud Jonker en Nico Overvest
Aantal pagina’s :
52
Verschijningsdatum:
28 november 2018
Samenvatting:

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) nam het initiatief om een nieuwe integrale aanpak te laten bedenken. Een aanpak die mensen met een LVB ondersteunt om tijdens en na detentie hun basisbehoeften te vervullen, zoals schulden, werk, huisvesting en een pro-sociaal netwerk. Dock4& Organisatieadvies in Zorg (Eveline Schavemaker en Ewoud Jonker) en Nico Overvest Advies (Nico Overvest) hebben in opdracht van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een maatschappelijke businesscase opgesteld voor een nieuwe integrale aanpak voor mensen met een licht verstandelijke beperking in detentie. De businesscase biedt aanbevelingen voor gemeenten om de integrale aanpak te realiseren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.