E-health: belangrijke aanbevelingen voor de toekomst

Om de digitalisering van de zorg ten goede te laten komen in Nederland, moet er meer gekeken worden naar de ervaringen en kennis van andere landen. Dat meldt Nictiz in een rapport over de toekomst van e-health.
De iZi-ervaarwoning laat ouderen kennismaken met de mogelijkheden van e-health, waaronder een seniorentablet.

Nictiz deed onderzoek naar het toekomstperspectief van e-health volgens expertisecentra Swedish eHealth agency (Zweden), NHS Digital (Verenigd Koninkrijk), de THL (Finland) en Nictiz zelf.

Internationalisering in de zorg

Internationalisering laat zich zien in de zorg. Vroeger ging men voor een operatie naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis – nu is het vanzelfsprekend dat een ziekenhuis in Duitsland ook tot de mogelijkheden behoort. Uit de verkenning van Nictiz komt naar voren dat wanneer men de juiste zorg nodig heeft, volgens de genoemde expertisecentra goede samenwerking, standaarden en technologische ontwikkelingen belangrijk zijn. De voorwaarden zijn er nog niet allemaal, maar wel weten veel expertisecentra

0
1395

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Rapport naam:
The future management of e-health
Sector:
Ziekenhuis
Soort:
Onderzoek / Wetenschap

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.