Inspectie: ‘Sociaal domein Amsterdam moet makkelijker’

Inwoners van Amsterdam met een licht verstandelijke beperking moeten zelf veel regelen in een jungle van moeilijk te begrijpen websites, formulieren en brieven. Dat concluderen de inspecties van het Toezicht Sociaal Domein (TSD) in een onderzoek naar de toegankelijkheid in het sociaal domein.
Toegang sociaal domein Amsterdam
Orla/Getty Images/iStock

Amsterdam telt ongeveer 150.000 mensen met een licht verstandelijke beperking. De vier inspecties (IGJ, Onderwijs, Veiligheid en Justitie en SZW) verenigd in het Toezicht Sociaal Domein onderzochten in 2017 hoe makkelijk mensen met een licht verstandelijke beperking toegang hebben tot sociale hulp in Amsterdam. In overleg met de gemeente zijn ervaringsdeskundigen onder begeleiding als mystery guest op pad gegaan om de toegankelijkheid in de praktijk te toetsen. De resultaten zijn begin deze week bekendgemaakt.

Regelwerk

Het persoonlijke contact tussen de ambtenaren en mensen met een licht verstandelijke beperking bij hulpvragen wordt als prettig ervaren. ‘De mensen van de stadsloketten in

0
397

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.