Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KPMG: ‘Samenhang en juiste infrastructuur ontbreekt bij digitalisering zorg’

Avatar
Redacteur Zorgvisie
In Nederland is veel aandacht voor het bevorderen van de digitale communicatie in de zorg. Maar de veelheid en verscheidenheid van programma’s leveren een ingewikkeld geheel op. Zo zijn onder meer de rollen van partijen niet duidelijk, ontbreekt er een masterplan en liggen er standaarden klaar die niet worden geïmplementeerd.
Beter Healthcare
iStock
RAPPORT

Dat concludeert onderzoeksbureau KPMG in

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Outcome-doelen in kaart
Sector:
Overig
Soort:
Onderzoek / Wetenschap
Afkomst:
KPMG
Auteur:
Leden van het Informatieberaad Zorg
Aantal pagina’s :
80
Verschijningsdatum:
15 oktober 2018
Link naar rapport:
Outcome-doelen in kaart
Samenvatting:

In 2014 werd het Informatieberaad opgericht om afspraken, standaarden en voorzieningen te maken en te bewaken voor een duurzaam informatiestelsel in de zorg. Dit is nodig om zorggegevens veilig en betrouwbaar te kunnen delen. Het Informatieberaad is een bestuurlijke samenwerking tussen zorgpartijen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en formuleerde de zogenoemde ‘outcome-doelen.’ De doelstellingen behelzen het vergroten van de medicatieveiligheid, het ontwikkelen van een persoonlijke gezondheidsomgeving, gestandaardiseerde informatie-uitwisseling en het eenmalig vastleggen en hergebruik van gegevens. Het realiseren van de outcome-doelen blijkt echter een complexe opgave. Zo zijn onder meer de rollen van partijen niet duidelijk, ontbreekt er een masterplan en liggen er standaarden klaar die niet worden geïmplementeerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.