Nivel: ‘Gebrek aan expertise in wijkzorg psychiatrische patiënt’

Het gebrek aan deskundig personeel vormt een struikelblok voor de wijkzorg voor patiënten met complexe psychiatrische problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut Nivel, onder wijkverpleegkundigen, verzorgenden, praktijkondersteuners en begeleiders.
wijkverpleegkundige

Ongeveer driekwart van de ondervraagde zorgverleners signaleert knelpunten in de zorg voor mensen met psychische problemen. Zij pleiten daarom voor meer professionals in de wijk die deskundig zijn in het signaleren, ondersteunen en doorverwijzen van deze mensen. Het gaat om mensen die de grip op hun leven dreigen te verliezen, met het risico dat zij zichzelf of anderen schade toe brengen.

Knelpunten

In de vroegsignalering ervaart 75 procent van de zorgverleners knelpunten, in de ondersteuning is dit 83 procent en in de doorverwijzing 67 procent. De meeste knelpunten ervaren zorgverleners bij mensen met psychiatrische problemen. Daarna worden vier andere problemen

0
419

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.