Helft van zorgverleners denkt pensioen niet te halen

De aantrekkelijkheid van het werken in de zorg staat onder druk. Om het vak aanlokkelijk te houden zou er meer personeel, meer gelijkwaardigheid en waardering moeten zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel onder deelnemers aan het Panel Verpleging & Verzorging.
zorgverleners
Foto: Ivy Sangers

Tevens meldt Nivel dat minder werkdruk en minder administratieve taken en regels het werken in de zorg aantrekkelijker maken. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1573 verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en praktijkondersteuners uit het Panel Verpleging & Verzorging.

Pensioen

Het percentage zorgverleners dat verwacht het werk niet tot hun pensioen vol te kunnen houden is gestegen van 40 procent in 2013 tot 52 procent in 2017. Nivel-onderzoeker Anke de Veer laat weten dat de toename waarschijnlijk te maken heeft met het ophogen van de pensioengerechtigde leeftijd. ‘Daarnaast zien we dat zorgverleners de laatste jaren steeds meer werkdruk ervaren.’ Uit het onderzoek blijkt

0
842

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.