NZa: ‘Meer duidelijkheid nodig over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg’

De niet-gecontracteerde zorg in de ggz en de wijkverpleging neemt toe. De NZa vindt het daarom belangrijk dat er meer duidelijkheid komt over de vergoeding van de niet-gecontracteerde zorg. ‘Wij verwachten dat de zorgverzekeraars zich hiertoe maximaal inspannen. Als dit niet leidt tot gewenste duidelijkheid, kan aanvullende wetgeving noodzakelijk zijn’, aldus de NZa.
foto: iStock
RAPPORT

Jaarlijks brengt de NZa de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen en rapporten lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Monitor Zorgverzekeringen 2018
Sector:
Zorgverzekeraars
Soort:
Onderzoek / Wetenschap
Afkomst:
NZa
Auteur:
Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)
Aantal pagina’s :
40
Verschijningsdatum:
5 november 2018
Samenvatting:

Omdat de niet-gecontracteerde zorg in de ggz en de wijkverpleging toeneemt, vindt de NZa het belangrijk dat er meer duidelijkheid komt over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Het kabinet heeft aangegeven dat zij gaat onderzoeken op welke wijze het onderscheid tussen gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg verhelderd kan worden. De minister van VWS heeft aangegeven dat het kabinet in het najaar van 2018 haar maatregelen naar de Kamer zal sturen. Tevens staat er in de Monitor Zorgverzekeringen dat het haast onvermijdelijk is dat de premies komende jaren flink omhoog gaan. Dit komt omdat de gemiddelde solvabiliteit is afgenomen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.