SCP noemt toename zorgvraag verstandelijk beperkten ‘opmerkelijk’

Het Sociaal en Cultureel Planbureau bestempelt de sterke toename in de vraag naar zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland als ‘opmerkelijk’. Er zou geen sprake zijn van een algemene demografische ontwikkeling die de toename zou kunnen verklaren. Nederland is echter niet het enige land waar de zorgvraag van verstandelijk beperkten stijgt.
verstandelijk beperkten
RAPPORT

In Nederland is er in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

1 REACTIE

  1. De toegenomen zorgvraag is wellicht ook het gevolg van het feit dat veel verstandelijk beperkten zonder enige vorm van professionele zorg hun gehele leven in de familiesfeer zijn opgevangen en dat door het wegvallen van ouders/verzorgers op hogere leeftijd de zorgvraag wordt geeffectueerd. Het zou daarom interessant zijn om juist wel naar de demografische achtergronden te kijken van de menen die zorg voor de eerste keer aanvragen of juist meer zorg vragen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.