Vervolgacties moeten zorgen voor verbetering casemanagement dementie

Uit onderzoek blijkt dat op het gebied van casemanagement dementie nog een hoop vooruitgang geboekt kan worden. Daarom zijn er onder meer door het ministerie van VWS een aantal vervolgacties opgesteld om de toegankelijkheid en kwaliteit van casemanagement dementie te verbeteren.

Minister Hugo de Jonge laat in een Kamerbrief weten dat goede kwaliteit van casemanagement dementie erg belangrijk is. ‘Om iemand met dementie zolang mogelijk thuis te laten wonen, is ondersteuning en begeleiding in de vorm van casemanagement een essentieel onderdeel van de zorg’, aldus De Jonge. ‘Het landelijk actieplan casemanagement heeft in 2016 en 2017 in kaart gebracht wat hiervoor nodig is – de vervolgaanpak moet ervoor zorgen dat er in de praktijk ook echt iets verandert. Om dit te bereiken moeten een aantal stappen worden doorlopen.’

Verbeterpunten

Voorheen kwam uit het onderzoeksrapportage ‘Een samenhangend beeld van dementie en

0
1105

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.