Wachttijden ggz: belangrijke aanbevelingen voor de toekomst

De aanpak van wachttijden is erg complex. Zo zijn er knelpunten bij de samenwerking met andere partijen, vooral door het gebrek aan activiteiten op regionaal niveau. Dat concludeert de IGJ na onderzoek naar de wachttijden in de ggz. De inspectie ziet op verschillende onderwerpen dan ook noodzaak tot verbetering.
Ggz Emergis slaat alarm

De IGJ heeft een bezoek gebracht aan negen instellingen. Tijdens deze bezoeken werd getoetst of de instellingen het nodige deden om de wachttijden te beperken en zoveel mogelijk weg te werken.

Regionaal ontbreken afspraken

Uit de bezoeken blijkt dat alle instellingen zich inspannen om de wachttijden in de ggz te beperken, al zijn er wel verbeterpunten. Zo komt naar voren dat instellingen zich wel degelijk inspannen om de wachtenden goed te informeren over de wachttijden. Dit doen zij onder meer door informatie over de wachttijden uitgebreid te beschrijven op de website, in het kwaliteitsstatuut en via de contacten die de

0
534

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Rapport naam:
Wachttijden in de ggz: verbeterkansen vooral in samenwerking op regionaal niveau
Sector:
GGZ
Soort:
Advies
Afkomst:
IGJ
Auteur:
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
Aantal pagina’s:
8
Verschijningsdatum:
22 oktober 2018
Samenvatting:

De aanpak van wachttijden is erg complex. Zo liggen er knelpunten bij de samenwerking met andere partijen, vooral bij het gebrek aan activiteiten op regionaal niveau. Dat concludeert de IGJ na onderzoek naar de wachttijden in de ggz. De IGJ heeft een bezoek gebracht aan negen instellingen. Tijdens deze bezoeken werd getoetst of de instellingen het nodige deden om de wachttijden te beperken en zoveel mogelijk weg te werken. De inspectie ziet op verschillende onderwerpen noodzaak tot verbetering.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.