Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zwarte lijsten breken vertrouwen af in VWS’

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Het publiceren van zwarte lijsten met slecht presterende zorginstellingen is misschien logisch uit het oogpunt van kwaliteitsverbetering, maar ondermijnt de vertrouwensrelatie die VWS zo graag wil opbouwen met het veld.
RAPPORT

Partners in samenwerkingsprojecten met de

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


 • Toegang tot alle artikelen
 • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
 • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

 1. He he!

  Maar fijn dat deze open deur eindelijk eens benoemd wordt door onafhankelijken, namelijk dat met de zwarte lijsten het hele zorgveld inclusief VWS te kakken wordt gezet.

  Niet benoemd in dit artikel, maar ook het geval: van allen in de betreffende instellingen, die wél keurig al jaren hun stinkende best deden, wordt met zo’n lijst ook terstond de relatie met bewoners aan familie te grabbel gegooid. En ga die relatie maar weer herstellen!

  Hoezo waardig en trots?

  Dus vanaf nu, geen pikorders meer creëren, geen zwarte ballen toespelen noch de ander de prut in praten en het daar bij te laten, maar wederzijds, waardig en trots, kwaliteit volgen en benoemen, om met elkaar daarin op te trekken naar steeds beter, door daar ook van te leren!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.