‘Zwarte lijsten breken vertrouwen af in VWS’

Het publiceren van zwarte lijsten met slecht presterende zorginstellingen is misschien logisch uit het oogpunt van kwaliteitsverbetering, maar ondermijnt de vertrouwensrelatie die VWS zo graag wil opbouwen met het veld.
RAPPORT

Partners in samenwerkingsprojecten met de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


 • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
 • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

1 REACTIE

 1. He he!

  Maar fijn dat deze open deur eindelijk eens benoemd wordt door onafhankelijken, namelijk dat met de zwarte lijsten het hele zorgveld inclusief VWS te kakken wordt gezet.

  Niet benoemd in dit artikel, maar ook het geval: van allen in de betreffende instellingen, die wél keurig al jaren hun stinkende best deden, wordt met zo’n lijst ook terstond de relatie met bewoners aan familie te grabbel gegooid. En ga die relatie maar weer herstellen!

  Hoezo waardig en trots?

  Dus vanaf nu, geen pikorders meer creëren, geen zwarte ballen toespelen noch de ander de prut in praten en het daar bij te laten, maar wederzijds, waardig en trots, kwaliteit volgen en benoemen, om met elkaar daarin op te trekken naar steeds beter, door daar ook van te leren!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.