Zwarte lijsten breken vertrouwen af in VWS’

Het publiceren van zwarte lijsten met slecht presterende zorginstellingen is misschien logisch uit het oogpunt van kwaliteitsverbetering, maar ondermijnt de vertrouwensrelatie die VWS zo graag wil opbouwen met het veld.

Partners in samenwerkingsprojecten met de overheid moeten de mogelijkheid krijgen om een onafhankelijke derde partij aan te wijzen die tussen beide kan komen. Ook moet niet alleen de overheid maar ook de zorginstelling de samenwerking zonder nadelige consequenties kunnen opzeggen.

Vertrouwen

Dat concluderen zes onderzoekers van het ministerie zelf in hun rapport  ‘Participeren in partnerships’. De onderzoekers: ‘Het zijn begrijpelijke en logische interventies, maar tegelijkertijd staan ze op gespannen voet met de rol als partner in de samenwerking, die zij aan zij naast de instellingen probeert te staan om in gezamenlijkheid en vol vertrouwen te werken aan doelstellingen waarvoor

1
2081

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

1 REACTIE

  1. He he!

    Maar fijn dat deze open deur eindelijk eens benoemd wordt door onafhankelijken, namelijk dat met de zwarte lijsten het hele zorgveld inclusief VWS te kakken wordt gezet.

    Niet benoemd in dit artikel, maar ook het geval: van allen in de betreffende instellingen, die wél keurig al jaren hun stinkende best deden, wordt met zo’n lijst ook terstond de relatie met bewoners aan familie te grabbel gegooid. En ga die relatie maar weer herstellen!

    Hoezo waardig en trots?

    Dus vanaf nu, geen pikorders meer creëren, geen zwarte ballen toespelen noch de ander de prut in praten en het daar bij te laten, maar wederzijds, waardig en trots, kwaliteit volgen en benoemen, om met elkaar daarin op te trekken naar steeds beter, door daar ook van te leren!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.