Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Reade neemt CS-EZIS in gebruik

Mark van Dorresteijn
Reade, zorgorganisatie voor revalidatie en reumatologie, heeft zorginformatiesysteem (zis) CS-EZIS.Net van Chipsoft in gebruik genomen. Het nieuwe zis moet vooral de administratie stroomlijnen en zorgprocessen efficiënter maken.

Het zorginformatiesysteem integreert alle benodigde functies voor zorgverleners in een systeem. Van patiëntinschrijving, metingen, overzichten, dossiervoering tot financiële afhandeling. Reumatoloog Martijn Gerritsen vult het lijstje aan: ‘We gaan ook vanuit het systeem poliklinische medicatie elektronisch voorschrijven, afspraken maken, opdrachten versturen naar collega’s van andere afdelingen en brieven genereren.’

Verbetering

Door gestructureerde registratie van patiëntgegevens en het automatiseren van acties zoals het genereren van brieven bespaart de zorginstelling veel tijd. Deze efficiëntie en structuur komt ook terug in de dossiervoering. Zorgverleners kunnen in het basisdossier altijd de kerngegevens over een patiënt terugvinden, zoals de actuele medicatie of de voorgeschiedenis. Bovendien hoeft een zorgverlener gegevens maar eenmaal vast te leggen in het CS-EZIS.Net en kan een volgende behandelaar deze gegevens inzien.

De volledige en gestructureerde registraties zorgen voor een kwaliteitsverbetering van het dossier, wat ook de behandeling van de patiënt ten goede komt. Martijn Gerritsen: ‘De grootste verandering zal zijn: efficiënter en veiliger werken. De patiënt is met name gebaat bij de overzichtelijkheid van informatie en de overdracht van informatie waardoor de zorg beter en veiliger zal worden.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter)

1 REACTIE

  1. Gerritsen heeft de teksten uit de gouden bergen belovende folders van Chipsoft goed uit zijn hoofd geleerd. Reade kan zich opmaken voor een big bang implementatie en dan al snel concluderen dat er nog niks veranderd is. Want processen optimaliseren doe je zelf!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.