Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regelhulp vermindert rompslomp

De administratieve rompslomp bij het aanvragen van zorg stijgt, behalve in gemeenten waar digitale uitwisseling van gegevens plaatsvind. Dat schrijft staatssecretaris Bussemaker (VWS) aan de Kamer.

Staatssecretaris Bussemaker (VWS) beantwoordt in een brief Kamervragen over stijgende administratieve lasten bij het aanvragen van zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Deze zorgvragers moeten vaak verschillende beoordelings- en indicatieorganisaties benaderen en dezelfde gegeven meerdere malen verstrekken, wat tot grote ergernis leidt. Bij twee pilots in Doetinchem en Leeuwarden, waar zorgvragers zorg kunnen aanvragen via de site www.regelhulp.nl, blijken deze administratieve lasten te dalen. De pilots vallen onder het programma Stroomlijning Indicatieprocessen in Zorg. In dit programma werken instanties als UWV, CWI, CIZ en verschillende gemeenten samen. De evaluatie van de implementatie van de webvoorziening Regelhulp wordt in 2009 afgerond. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘CIZ handelt indicaties telefonisch af’

Bussemaker parkt bureaucratie aan

Elfde scène: Mateloze bureaucratie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.