Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regieorgaan kwaliteit en veiligheid in 2009

Het ministerie van VWS heeft 1,6 miljoen euro gereserveerd om in 2009 het Regieorgaan kwaliteit en veiligheid van zorg op te richten.

Het regieorgaan moet de regie gaan voeren over de ontwikkeling en toepassing van richtlijnen waarin kwaliteit en doelmatigheid centraal staan. Ook moet het nieuwe kwaliteitsinstituut bestaande kwaliteitsindicatoren onderhouden. Verder zal het orgaan zich bezighouden met de vraag hoe informatie over kwaliteit het beste kan worden gecommuniceerd met cliënten en zorgverzekeraars.

De Orde van Medisch Specialisten is enthousiast over het initiatief. “Het is goed als er een instituut komt dat de regie voert over de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren, zodat daar echt de laatste stand van de wetenschap in komt”, zegt woordvoerster Ellen van Rooij. “Het moet wel echt een orgaan worden van de veldpartijen en niet een instrument van de politiek.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Klink: ‘Bestuurders verantwoordelijk voor veiligheid zorg’

Kwaliteit en transparantie belangrijk bij ziekenhuizen

Geen geld voor kwaliteit zorg verpleeghuizen

Kwaliteit zorg klinieken inzichtelijk door indicatoren

Eerste veiligheidsmanagementsysteem in de lucht

Meer Prinsjesdag nieuws:

Klink wil nieuwe financiering huisartsen

Weblog Eric Bassant: Concurrenten in de ketenzorg

Pgb komt in regiobudget

Minder geld voor inspectie

Bezuiniging op AWBZ wordt nergens opgevangen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.