Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinaerde beklaagt zich bij Nova

Gehandicaptenzorginstelling Reinaerde gaat een klacht indienen bij Nova en mogelijk ook bij de Raad voor de Journalistiek. “Nova heeft in strijd met haar eigen redactiestatuut gehandeld door niet zorgvuldig werk te maken van het principe van wederhoor.”

Volgens Reinaerde schetst de Nova-uitzending een onjuist beeld. Er is wel degelijk leefwensenonderzoek gedaan en bewoners krijgen ook de mogelijkheid om elders beschut te blijven wonen als zij dat willen. Probleem is dat er nog onvoldoende passende alternatieven zijn.

Klacht

Reinaerde gaat een klacht indienen bij Nova. “Nova heeft in strijd met haar eigen redactiestatuut gehandeld door niet zorgvuldig werk te maken van het principe van wederhoor”, zegt woordvoerder Joost Hamelynck. “We hebben schriftelijk gereageerd en vooraf uitvoerig gesproken met Nova, maar die informatie is in de uitzending volledig genegeerd.”

Raad voor Journalistiek

Nova heeft Reinaerde wel gevraagd mee te werken aan de uitzending, maar de organisatie weigerde omdat Nova vooraf niet wilde zeggen waarover het interview ging. De organisatie overweegt ook een klacht bij de Raad voor de Journalistiek. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Bussemaker: ‘Beschut wonen moet keuze blijven’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.