Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Remmers van Veldhuizen ontvangt koninklijke onderscheiding

Mark van Dorresteijn
Remmers van Veldhuizen, directeur zorgontwikkeling bij GGZ Noord-Holland-Noord, is tijdens zijn afscheid koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg.
Remmers van Veldhuizen ontvangt koninklijke onderscheiding

Van Veldhuizen wordt geroemd voor zijn inspanningen om de geestelijke gezondheidszorg een menselijker gezicht te geven. Hij wordt gezien als voorvechter van het bieden van psychiatrische hulp in de eigen omgeving, met name als het gaat om patiënten met complexe zorgvragen.

Inhoudelijke ontwikkelingen

In 1999 trad Remmers van Veldhuizen in dienst als directeur zorgontwikkeling. In deze functie heeft hij een bijdrage geleverd aan de inhoudelijke ontwikkelingen van GGZ Noord-Holland-Noord. In de kortdurende zorg heeft hij psychiatrische crisiszorg thuis en acute dagbehandeling geïntroduceerd. In de langdurende zorg heeft hij FACT, een maatschappelijk georiënteerde manier van behandelen van langdurig zorgafhankelijke patiënten, ontwikkeld en aan de wieg gestaan van FACT-teams en het wijkgericht werken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Lees meer:

Artikel door Remmers van Veldhuizen op Zorgvisie: Drietrapswerkwijze in teams veelbelovend

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.