Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Reorganisatie zorginstelling Aveleijn

Gehandicaptenzorginstelling Aveleijn voert een grote reorganisatie door. De functie van regiodirecteur komt te vervallen en het aantal clusters wordt in de loop van volgend jaar ingedikt. In plaats van de regiodirecteur krijgt elk team een leidinggevende op teamniveau.
Reorganisatie zorginstelling Aveleijn

Aveleijn start haar organisatie per 1 januari 2013. Het is de bedoeling dat de zorginstelling door de herstructurering beter kan omgaan met de maatregelen van het nieuwe kabinet. Zoals het schrappen van dagbesteding en bezuinigingen in de Wmo. Belangrijkste verandering is dat de verantwoordelijkheden dichter op de werkvloer komen te liggen. Er worden meewerkende leidinggevenden aangesteld die zelf ook voor en met cliënten in de teams werken.

Structuur

De functie van regiodirecteur zoals Aveleijn die nu kent komt te vervallen per 1 januari 2013. Het aantal clusters (waarin teams zijn gegroepeerd) wordt in de loop van volgend jaar ingedikt en elk team krijgt een leidinggevende op teamniveau. De twee nieuwe bestuurders van Aveleijn gaan direct leidinggeven aan de clustermanagers. Dit deden eerste de regiodirecteuren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / ANP Olaf Kraak)

Lees meer:

Anette Imhof nieuwe bestuurder Aveleijn

Bij Aveleijn dachten de managers vooral aan zichzelf

Rob Kievitsboach verlaat Aveleijn na onvrede personeel

Interimbestuurder De Bie vervangt Kievitsbosch bij Aveleijn

2 REACTIES

  1. Er moet eens een duidelijke scheidslijn gemaakt worden in de ondersteunende diensten. je hebt technische dienst medewerkers, huishoudelijke medewerkers, keuken personeel etc..”..Die zijn hard nodig binnen een instelling, of het wordt een grote onveilige situatie, of een grote smeerboel. Zie ook laatste grote incidenten. instellingen willen deze diensten tegenwoordig allemaal extern kopen, met alle vele meerkosten vandien, maar….dan hebben ze geen verantwoordelijkheid; maar de cliënten wel goor smakeloos magnetron eten voorzetten.Eet de Directie dit ook dagelijks thuis. Zorg is niet alleen bed en brood, maar ook kwaliteit en welzijn , zoals je dit thuis ook doet. laat je ook niet elke dag magnetron maaltijden bezorgen, en huur je voor een stopkontakt ook geen electricien in. Dit soort disciplines moet je gewoon in huis hebben. Kortom weg met de managers en directies, aan een goede boekhouder hebben we dan ook wel genoeg!!!!!! Wat een luxe dan voor cliënten , kunnen we met deze doelgroep hiervoor dan eindelijk leuke dingen doen, en ze de nodige aandacht geven.

  2. Lees alle reacties
  3. Zijn we weer terug bij de jaren 80 van de vorige eeuw. Niet verkeerd,Hoe minder managers en submanagers en facilitair e.a geldverslindende diciplines. Leidinggevenden op of heel dicht bij de werkvloer en de kwaliteit holt vooruit.Dan zul je zien dat je ook minder ogen en logen en peuten nodig hebt, Moet je niet verder bezuinigen op uren van begeleiders en weg met de flexwerkers geef ze een vastcontract. Wat is er veel geld doorheen gegaan de laatste 10/15 jaar en dan niet naar het belang van de clienten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.