Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Revalidatiecentra geen vrijstelling van ziekenhuiskorting

Mark van Dorresteijn
Revalidatiecentra krijgen geen vrijstelling van de opgelegde ziekenhuiskorting. De rechtbank in Den Haag wees vandaag het verzoek om schorsing van de opgelegde tariefbeschikkingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) af. Revalidatie Nederland is bang dat de opgelegde korting directe gevolgen heeft voor de kwaliteit van zorg.
Revalidatiecentra geen vrijstelling van ziekenhuiskorting

Jannie Riteco, directeur Revalidatie Nederland, legt uit dat zij nog geen argumentatie hebben ontvangen van de rechtbank. “Deze verwachten wij binnen twee weken. Tot die tijd kunnen wij niet zeggen op welke gronden het verzoek is afgewezen.”

Voortzetting

Met de afwijzing is nog niet alle hoop verloren voor de revalidatiecentra. Riteco legt uit dat er ook nog een bezwaarprocedure bij de NZa loopt. Verder biedt de cassatie van de NVZ vereniging van ziekenhuizen ook nog hoop voor de Nederlandse revalidatiecentra.

Ziekenhuiskorting

Revalidatie Nederland stapte naar de rechter om te zorgen dat de Nederlandse revalidatiecentra worden uitgezonderd van de ziekenhuiskorting van 314 miljoen euro. Deze is door het ministerie van VWS opgelegd wegens budgetoverschrijdingen. Revalidatie Nederland is van mening dat de korting voor de revalidatiecentra onrechtmatig is. “De revalidatiecentra hebben aantoonbaar niet bijgedragen aan de overschrijding”, stelde een woordvoerder van Revalidatie Nederland eerder tegenover Zorgvisie. “De revalidatiecentra zijn met een gemiddelde groei van 2,46 procent in 2009 als sector ruim onder het toegestane groeipercentage van 3,1 procent gebleven. Ziekenhuizen zijn gemiddeld 7 à 8 procent gegroeid. Nu worden wij mede verantwoordelijk gesteld voor de overschrijding van de ziekenhuizen en dat vinden wij niet juist.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Revalidatie Nederland naar rechter om ziekenhuiskorting

NVZ in cassatie tegen besluit ziekenhuiskorting

Schippers bereid tot uitsmeren ziekenhuiskorting

Revalidatie Nederland ziet af van kort geding

NVZ overweegt stap naar hoge raad om ziekenhuiskorting

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Tzvw deze reactie. Je bent nu eenmaal één sector en een generieke maatregel geldt dan voor alle leden van die sector (niet alleen de positieve maar nu dus ook de negatieve).
    Nu wordt het wachten totdat de STZ opstaat om te zeggen dat het ook niet aan hen ligt en zij uitgezonderd willende worden. Dan komt de vereniging van de kleinere ziekenhuizen met hetzelfde etc etc. Uiteindelijk blijven er dan 2 of 3 minder goed georganiseerde ziekenhuizen over die het volledige bedrag mogen ophoesten 😀

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.