Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Riagg in verweer tegen rapport ‘Maasmeisje’

Riagg Rijnmond is verbolgen over het onderzoeksrapport naar de dood van het ‘Maasmeisje’. Volgens directeur Jos Lamé wordt ten onrechte de indruk gewekt dat zijn hulpverleners in gebreke zijn gebleven.

De inspecties voor Gezondheidszorg, Onderwijs, Openbare Orde en Veiligheid en Jeugdzorg brachten medio mei een onderzoeksrapport uit over de hulpverlening aan het ‘Maasmeisje’. De 12-jarige Gessica kwam door geweld om het leven. Belangrijkste verdachte is de vader van het meisje. In het rapport staat te lezen dat Gessica bij verschillende hulpverleningsinstanties bekend was, die echter langs elkaar heen werkten. Onder deze instanties ook ‘de Riagg’, waar Gessica in 2002 naar werd doorverwezen. Volgens Lamé wekt deze omschrijving de indruk dat Riagg Rijnmond bij de zaak betrokken was, terwijl het in werkelijkheid GGZ Europoort betrof, het huidige Bavo Europoort. De suggestie is volgens Lamé des te kwalijker aangezien Riagg Rijnmond sinds 1 januari 2002 de enig overgebleven Riagg in de regio is. De aantijging in het rapport kan derhalve voor imagoschade zorgen. “Niemand heeft Gessica naar ons doorverwezen”, aldus Lamé. “Maar door ‘Riagg’ als een soortnaam te gebruiken wordt die suggestie wel gewekt. Op deze manier zorgt de Inspectie voor verwarring.” (Philip van de Poel – ZorgVisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.