Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Riagg Rijnmond dreigt Wilders met rechter

MAARSSEN - Stichting Riagg Rijnmond heeft Geert Wilders via haar advocaat gesommeerd op te houden met het doen van onjuiste en schadelijke beweringen over de Riagg.

In de zendtijd voor politieke partijen van 21 mei 2007 beweerde de voorman van de Partij voor de vrijheid (PVV) dat het Riagg “miljoenen heeft verspild door in het Marokkaanse Rifgebergte allochtonen met problemen bij te staan”.

Detachering in Marokko

“Dit verwijt raakt kant noch wal”, aldus directeur Jos Lamé van Riagg Rijnmond. Volgens Lamé geeft Wilders een verkeerde voorstelling van zaken. In 2005 en 2006 zijn twee medewerkers gedetacheerd geweest in Marokkaanse ziekenhuizen in het kader van kennisuitwisseling. Volgens Riagg Rijnmond een zeer nuttig project, ook al was het zeer kleinschalig. In totaal heeft het project circa 30 duizend euro per jaar gekost. Dat geld kwam uit een speciale pot voor zorgvernieuwing van verzekeraar Achmea en werd niet onttrokken aan de patiëntenzorg.

Naar rechter

“De suggestie van Wilders dat Riagg Rijnmond miljoenen over de balk smijt is dus nergens op gebaseerd”, stelt Lamé. “Ik vind het niet toelaatbaar dat onze reputatie op deze goedkope manier te grabbel wordt gegooid.”

Riagg Rijnmond heeft Wilders vijf dagen gegeven om te antwoorden. Een gang naar de rechter sluit de Riagg niet uit. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.