Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnstate krijgt 80 miljoen voor vernieuwingen

Redacteur Zorgvisie
Het Rijnstate krijgt 80 miljoen euro van drie banken voor een aantal grote investeringen. Daarmee moet onder meer de intensive care en het operatiecomplex in Arnhem worden vernieuwd. Dat meldt het Gelderse Ziekenhuis.
InvesteringRijnstate-AdobeStock-400.jpg
Foto: AdobeStock

Rijnstate krijgt de financiering van ING, Rabobank en de BNG Bank. Naast de vernieuwing van de IC en het operatiecomplex, staat ook de bouw van een centrum voor de zorg voor aanstaande moeders en kinderen en moet er een huisartsenpost komen bij de spoedeisende hulp.

Uitvoering vernieuwingen
Dat betekent volgens het ziekenhuis dat een aantal van haar ambities nu kunnen worden uitgevoerd. Op dit moment werkt het ziekenhuis samen met een huisartsenpost in Velp, maar in september 2018 moet er ook in Arnhem samenwerking zijn met huisartsenzorg voor in de avonden en de weekenden. Ook een modernisering en uitbreiding van de IC stond al langer op de planning, de nieuwe intensive care zal 2,5 keer zo groot worden als de huidige ruimte. De OK’s in het ziekenhuis worden ook groter, zodat er meer ruimte is voor nieuwe technologie en ICT.  

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.