Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnstate plaatst 600 zonnepanelen

Mark van Dorresteijn
Het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem plaatst dit najaar 600 zonnepanelen op het dak van circa 3000 m2. Rijnstate is het eerste ziekenhuis in Nederland dat zonnepanelen op zo’n grote schaal inzet. Een deel van het systeem wordt gefinancierd via ‘crowdfunding’.
Rijnstate plaatst 600 zonnepanelen
Foto: ANP - Ilvy Njiokiktjien

De levensduur van de panelen wordt voor een periode van 25 jaar gegarandeerd. Ieder jaar wekt Rijnstate op deze manier ongeveer 148.500 kWh op, genoeg om in de behoefte van ongeveer 42 huishoudens te kunnen voorzien. De implementatie van dit systeem is een van de activiteiten waarmee Rijnstate actief invulling geeft aan zijn beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Crowdfunding

Een deel van de zonnepanelen biedt Rijnstate ter “crowdfunding” aan. Dit betekent dat medewerkers van het ziekenhuis, omwonenden en andere geïnteresseerde particulieren en bedrijven in het systeem kunnen investeren.

Doorleveren

Rijnstate heeft de intentie de met de zonnepanelen opgewekte energie via zogenaamde groencertificaten door te leveren aan de bewoners van de omliggende wijken van het ziekenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.