RIVA-robot vervult voorbeeldfunctie op het gebied van arbeidsbesparing

De RIVA-robot van het Prinses Máxima Centrum, het landelijke centrum voor kinderoncologie, is een voorbeeld voor andere zorginstellingen op het gebied van arbeidsbesparing en daarmee volgens het ministerie van VWS een koploper.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het koploper-project wordt uitgevoerd door het Actie Leer Netwerk dat wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Koplopers zijn voorbeelden voor andere zorg- en welzijnsinstellingen en tonen hoe ze kunnen innoveren op het gebied van arbeidsbesparing, het aantrekken van nieuw personeel, gezond werken, behoud van werknemers, meer uren werken of een ‘leven lang ontwikkelen’.

Rigoureuze gevolgen

De robots maken kant-en-klare infuuszakjes en injectiespuiten maken bovendien minder fouten dan mensen. Bovendien verlagen ze de werkdruk van de kinderverpleegkundigen. De gevolgen van de keuze voor robots zijn ingrijpend. Alle bereidingen van intraveneuze medicatie zijn bij de verpleegkundigen weggehaald en naar de

0
689

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.