Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

RKZ start met geplande weekendoperaties

Mark van Dorresteijn
Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk start vanaf zaterdag een proef met geplande operaties in het weekend. Het ziekenhuis komt hiermee naar eigen zeggen tegemoet aan de wens van de patiënt om steeds meer buiten kantoortijden van zorg gebruik te maken.
RKZ start met geplande weekendoperaties

De komende twee zaterdagen zijn al volgepland, volgens een woordvoerder van het ziekenhuis. “We merken dat de animo groot is. Voor veel mensen komt het weekend beter uit vanwege werk of kinderen.”

Wachtlijst terugdringen

“Het idee is eigenlijk ontstaan uit de wens om de wachtlijst voor bepaalde operaties terug te brengen”, legt Erwin van Til, manager OK en anesthesiologie uit. “Opereren in het dichtstbijzijnde ziekenhuis is niet langer vanzelfsprekend. Is de wachtlijst elders korter, dan is de keuze vaak snel gemaakt. We gaan nu vier weken testen, als het bevalt komt er mogelijk een vervolg.”

Geplande operaties

Niet alle operaties worden in het weekend uitgevoerd. Het betreft hier kleine ingrepen onder volledige narcose, zoals een liesbreuk of galblaas operatie. Het gaat om geplande operaties. Voor spoedingrepen verandert er niets. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

UMCG: ‘Simpele operaties bij andere ziekenhuizen’

TweeSteden Ziekenhuis houdt weekendoperaties

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lijkt mij een prima initiatief. Klink is er echter niet blij mee. Wachtlijsten wegwerken betekent overschrijding van het budget en dan moeten de specialisten het weer allemaal terugbetalen
    Klink heeft liever dat we niets extra doen. Ik krijg nog niet de helft van bovengenoemd bedrag en dat is omzet. Ik moet daarvan nog secretaressen en arts assistenten betalen plus postzegels, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenpremie, medische aansprakelijkheidsverzekering , accountantkosten etc

  2. Lees alle reacties
  3. Een duidelijke behoefte in NL. Veel specialisten willen er niets van weten. Onlangs een gesprek gehad met de Voorzitter van de Raad van Bestuur van een groot Ziekenhuis is West-Brabant.
    Voor zulke Top-salarissen ( 4 ton tot 6 ton )gaan Medisch Specialisten niet hun ” Golf week-end ” opofferen aan in- vulling van kwalitatieve zor. CLIENT-vriendelijkheid is nog steeds een Politiek Debat waard !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.