Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rob Baatenburg de Jong: ‘Zorgmonitor verhoogt kwaliteit consulten’

Redactie Qruxx
Patiënten met hoofd-halskanker worden tot vijf jaar na hun behandeling poliklinisch gecontroleerd. Tijdens deze korte contactmomenten is een efficiënte informatieoverdracht heel belangrijk. Rob Baatenburg de Jong, hoofd-hals chirurg, afdelingshoofd KNO en voorzitter stuurgroep waardegedreven zorg van het Erasmus MC, vertelt over de meerwaarde van de Zorgmonitor.

Patiënten krijgen met de Zorgmonitor voorafgaand aan een consult al een aantal vragenlijsten om online in te vullen. Rob Baatenburg de Jong: “Die helpen patiënten om hun gedachten voor het gesprek te ordenen. Hierdoor hebben ze helder wat ze willen vragen en vertellen. En ik heb als arts als ik de patiënt tegenover me heb al een beeld van hoe het gaat. Daar kan ik gericht op aansluiten tijdens het gesprek.”

Waarde bewezen

Ook tijdens de coronacrisis heeft de Zorgmonitor zijn waarde bewezen. “We zijn het systeem gewoon blijven gebruiken, ook al waren er geen fysieke consulten. Ik vond het heel prettig om toch te kunnen monitoren hoe het met de patiënten ging. Dat gaf me een gerust gevoel.”

Meer over het gebruik ervan bij patiënten met hoofd-halskanker is te vinden in hoofdstuk 8 van het boek Gepersonaliseerde Medische Zorg van Jan Hazelzet en Nico van Weert.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.