Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rob Dillmann: ‘ACM is verkeerde toezichthouder voor IZA-zorgtransformatie’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zorgverzekeraars acteren bij de zorginkoop nog steeds volgens het oude paradigma van concurrentie, terwijl het integraal zorgakkoord (IZA) juist mikt op samenwerking. VWS moet ervoor waken dat de ACM de gewenste zorgtransformatie niet dwarsboomt, stelt Isala-bestuurder Rob Dillmann, die namens de NVZ onderhandelde over het IZA. ‘ACM, voer de Mededingingswet niet naar de letter uit, maar respecteer de geest van het IZA.’
Rob Dillmann, voorzitter raad van bestuur Isala.
Rob Dillmann, voorzitter raad van bestuur Isala.

Maandenlang heeft Rob Dillmann, bestuursvoorzitter Isala,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Beste Rob Dillman, Zeer wijze woorden van een bestuurder die niet alleen hart voor de zaak heeft maar ook gepokt en gemazeld is in de gezondheidszorg. Inderdaad toen in de Haagse regio de fusie tussen diverse ziekenhuizen door de ACM werd beoordeeld gold als enige criterium de mogelijkheid voor de verzekeraars de ziekenhuizen te disciplineren ??! Door marktwerking op alle facetten van de zorg te verlangen is een controle moloch opgetuigd die contraproductief is gebleken. We zullen dus in de gezondheidszorg moeten samenwerken bij voorkeur zonder de door ongefundeerd wantrouwen van de ACM gevoede interventie. Het zou mooi zijn als VWS hier haar verantwoordelijkheid zou willen nemen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.