Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Rob Dillmann Zorgmanager van het Jaar 2012

Mark van Dorresteijn
Rob Dillmann, bestuursvoorzitter van het Zaans Medisch Centrum in Zaandam is gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2012. Hij volgt bestuursvoorzitter Greet Prins van de Stichting Philadelphia Zorg op.
Rob Dillmann Zorgmanager van het Jaar 2012

De uitslag is donderdag bekendgemaakt door juryvoorzitter Martin van Rijn tijdens een congres van vaktitel Zorgvisie in Breukelen. Dillmann heeft de bij de prijs behorende ING Excellence Trofee in ontvangst genomen.

Bijl en Van der Meer

De andere kandidaten voor de prijs waren Linda Bijl, directeur en oprichter van de Opvoedpoli uit Amsterdam en Andrea van der Meer, algemeen directeur van ggz-instelling Altrecht Cura. “De drie genomineerden hebben een sterke drive om de zorg te verbeteren. Waar dat kan, willen ze de bakens verzettten om cliënten en patiënten sneller en beter te helpen”, aldus de juryvoorzitter over de drie zorgmanagers.

Kwaliteit en veiligheid

Dillmann ontvangt de prijs omdat hij vanuit een meerjarenvisie een groot aantal projecten in gang heeft gezet om de kwaliteit en de veiligheid binnen het ziekenhuis op een hoger niveau te krijgen. “Hij heeft vanuit een meerjarenvisie gestaag gebouwd aan sterke relaties met de belangrijkste stakeholders van de organisatie. Tevens heeft hij zich op een bijzondere manier verbonden aan het realiseren van meetbare zorgprestaties”, aldus jury-voorzitter Van Rijn (bestuursvoorzitter van PGGM).

Videopresentatie Rob Dillmann

 

Lees ook:

Kim van Leeuwen gekozen tot Talent van het Jaar

Videopresentaties: Zorgmanager van het Jaar 2012

Dossier Zorgmanager van het Jaar 2012

9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Blijkbaar begrijpt Van der Walle de kritiek niet. Uit “Jaarverslagen Zorg” blijkt dat de voorzitter Raad van Bestuur toch een inkomen had van € 260.000,00 in 2010. Daarnaast werd ook nog een externe ingehuurd voor ongeveer een half miljoen. Bij elkaar werd in 2010 bijna één miljoen aan de Raad van Bestuur uitgegeven!

  3. Bij een (begrijpelijke) discussie over inkomens is het wel nodig om de goede feitelijke informatie te gebruiken. Uit de openbare gegevens zoals de jaarrekening kunt u de juiste informatie vinden over honorering van de leden van de Raad van Bestuur. In ons jaardocument (paragraaf 3.2) treft u een toelichting. U kunt alle informatie vinden op http://www.zaansmedischcentrum.nl, onder organisatie/jaarverslag.

  4. Dilleman verdient rond 300.000 euro (niet geschat!!)per jaar; dat is plusminus 125.000 boven de Balkenendenorm.
    Dan vind ik dat zo’n man eigenlijk NIET DE ZORGMANAGER VAN HET JAAR MOET ZIJN, want als hij werkelijk begaan is met de noden van het ziekenhuis, zijn er met die 150.000 die hij in mijn ogen teveel verdient nog veel HEEL ZINVOLLE dingen voor de medewerkers en patienten te doen; en wat te denken van de motivatie van het personeel dat wellicht een heel scherp loon naar de onderkant krijgt, maar meer verdient of nog zoveel dingen meer.
    Maar ja misschien valt die benoeming wel onder “oude jongens krentebrood”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.