Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties15

Rob Smeets stopt als bestuurder GGZ Friesland

Redactie Zorgvisie
Rob Smeets, lid van de Raad van Bestuur van GGZ Friesland, stopt per oktober met zijn taken als bestuurder. Hij gaat zich als psychiater binnen GGZ Friesland bezig houden met directe zorg voor patiënten.
Rob Smeets stopt als bestuurder GGZ Friesland

Bestuurlijke taken

De bestuurlijk taken, die Rob Smeets nu ondermeer voor GGZ Nederland vervult, zal hij blijven doen. Hieronder valt ook het vice-voorzitterschap van het Centraal Orgaan Nascholing en Opleiding in de GGZ en zijn lidmaatschap van de Geschillencommissie Zorg.

Hij stopt per 1 oktober 2009 met de functie als bestuurder in aanloop naar zijn flex-pensioen. Op dit moment wordt er nog gezocht naar een opvolger. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

15 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Ik zoek i.v.m. een reünie van de jeugdvereniging VCJC (vrije vogels), afdeling stad Groningen, een Jopie of Joop Jonkman, die in 1957 een zomerkamp in Hooghalen heeft meegemaakt. Heb ik te maken met dezelde Joop Jonkman? Waar woont hij? Hoe kan ik hem bereiken?

 3. is max becherer niet de man die de BV Veendam aan de rand van faillissement heeft hangen? die moet je dus zeker niet terugwillen. Dhr Jonkman zou zeker geschikt zijn, maar ik denk dat hij goed zit bij Et Bientwark en daar zijn tijd wel uitzit.

 4. Max Becherer moet je niet willen, die heeft veel te weinig sturing gegeven aan onze club. Laat hem maar lekker aanprutsen bij dat zielige Oost-Groninger voetbalclubje. En met die enorme oprotbonus die hij heeft gehad heeft ie wel even tijd voor hobby’s…Allen jammer dat bestuurders nooit toegeven dat ze hebben gefaald en dan bedanken voor een vergoeding voor slecht werk.

 5. henk, als je frisse ideëen wilt hebben moet je toch niet iemand terughalen?
  dan moet je een nieuwe persoon aanstellen zonder ballast.

 6. Foxy laat zich enigszins kennen. Hij schrijft:
  Wat een overschatting van de capaciteiten van Jongeneel, die Moerborch in verwarring acherliet. Jonkman is een prima bestuurder voor de ouderenzorg maar een organisatie als GGz friesland is en maatje te groot voor hem.
  Over Jongeleen kan ik niet oordelen, die ken ik niet, maar waarom hij Jonkman een maatje te klein vind voor ggz licht hij niet toe. Ik denk dat ik wel weet waarom niet, hij kent hem niet!

 7. Als ik me niet vergis is Het Bientwark de organisatie waar onze vorige Head heeft gewerkt. Die heeft mij inderdaad wel eens verteld dat de rvb daar veel beter was als de onze.

 8. Wat een overschatting van de capaciteiten van Jongeneel, die Moerborch in verwarring acherliet. Jonkman is een prima bestuurder voor de ouderenzorg maar een organisatie als GGz friesland is en maatje te groot voor hem.

 9. Ik vind het altijd vreemd dat Joop Jonkman van Et Bientwark nooit wordt genoemd. Hele ervaren bestuurder, nuchtere man met een no-nonense mentaliteit en iemand die weet waar hij het over heeft. Weet niet of hij zelf ambitie heeft om nog een nieuwe uitdaging aan te gaan, maar hij zou zeker geschikt zijn denk ik. Al hoop ik het niet, aangezien we hem bij Et Bientwark liever niet kwijt raken. Maar ik vind dat hij wel een keer een compliment verdient.

 10. Wie moet zijn opvolger worden? Ik vind dat er iemand moet komen die in Friesland woont en werkt en al jarenlange ervaring heeft binnen een zorginstelling en niet alleen maar aan geld denkt en een normaal fatsoenlijk salaris wil verdienen.
  Suggesties?
  Ik heb goede ervaringen vanuit Moerborch met Frits Jongeneel, maar weet niet wat hij momenteel doet.