Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robert Schalock onderzoekt Arduin

In de komende twee jaar waarin prof. dr. Robert Schalock als gastprofessor verbonden is aan de Universiteit Gent, zal hij onderzoek doen bij Stichting Arduin.

Het onderzoek van de Amerikaan zal zich richten op zijn expertise, namelijk de toetsing van de kwaliteit van leven van verstandelijk gehandicapten. Deze toetsing wil hij vatten in een model, waarvoor hij in Arduin de mogelijkheden heeft. De ‘woon- en werkplaats voor mensen met mogelijkheden’ Arduin gebruikt bij de begeleiding van verstandelijk gehandicapten de Supports Intensity Scale (SIS). Deze methodiek heeft Schalock ontwikkeld.

Onderzoekslijn

Het contact tussen prof. Geert van Hove van de Universiteit Gent en Schalock, voormalig president van de American Association on Metal Retardation, kwam al eerder tot stand. In 2004 heeft Schalock Arduin enkele dagen bezocht. Dat heeft geresulteerd in verschillende samenwerkingsprojecten en heeft nu geleid tot de onderzoekslijn van de Vakgroep orthopedagogiek van de Universiteit Gent . (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.