Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roel Coutinho ontvangt NVZ Penning

Mark van Dorresteijn
Roel Coutinho, directeur Centrum Infectieziektebestrijding bij het RIVM, heeft op 26 januari de NVZ Penning in ontvangst genomen. De NVZ vereniging van ziekenhuizen (NVZ) reikt deze prijs jaarlijks uit aan die persoon of instelling die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de ziekenhuisbranche.
Roel Coutinho ontvangt NVZ Penning

Volgens de NVZ viel Coutinho na het uitbreken van de grieppandemie in 2009 op door de rust en het vertrouwen die hij uitstraalde. “Hij droeg bij aan een duidelijke koers binnen de ziekenhuissector toen een grootschalige uitbraak dreigde. Daarnaast geldt hij als een expert op het gebied van infectieziekten. De jury was dan ook van mening dat hij een voorbeeldfunctie vervult binnen de zorg”, aldus de NVZ.

Internationale bekendheid

De prijs werd uitgereikt door Roelf de Boer, voorzitter NVZ. De Boer prees Coutinho om zijn grote betrokkenheid en internationale bekendheid vanwege zijn vakkennis. “Het is niet voor niets dat ook de Wereldgezondheidorganisatie en de VN van zijn adviezen gebruikmaken”, aldus De Boer.

NVZ Penning

Coutinho is de tweede die de onderscheiding ontvangt. De NVZ Penning 2009 werd uitgereikt aan voormalig voorzitter raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) Geert Blijham. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.