Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Röpcke Zweers annuleert operatie om vleermuis

Mark van Dorresteijn
Het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg moest donderdagavond een operatie annuleren omdat er een dwergvleermuis in het OK-complex werd aangetroffen. Dat meldt dagblad De Stentor.
Röpcke Zweers annuleert operatie om vleermuis
Foto: Wikipedia

De dwergvleermuis is geïnspecteerd en gefotografeerd en op een geschikte plek weer vrijgelaten. Uit het technisch onderzoek bleek dat het om een geïsoleerd geval ging en dat er geen andere vleermuizen in het complex aanwezig waren of zijn geweest. Vervolgens is het gehele OK-complex gereinigd. Een vleermuisdeskundige stelde vast dat het om een jonge dwergvleermuis ging, die geen drager is van hondsdolheid en ook geen infecties kan overbrengen. Mogelijke overdracht van infecties is alleen mogelijk via direct contact met uitwerpselen of via een beet van een besmette vleermuis.

Patiënt

De patiënt die onder het mes zou gaan, is overgebracht naar een ander ziekenhuis om daar geopereerd te worden. De dag na de vleermuisvondst is het OK-programma als gepland gestart.

Vleermuizen in het ziekenhuis

Het gebeurt wel vaker dat vleermuizen binnendringen in ziekenhuizen, met name in bosrijke gebieden. Zo ook bij het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. Een woordvoerder van dat ziekenhuis legde uit dat vleermuizen genoeg hebben aan een ingang ter grootte van een twee-euro-muntstuk. ‘Af en toe vliegt er een vleermuis binnen en deze fladderen geschrokken rond in bijvoorbeeld het souterrain of een afdelingsgang. Actie ondernemen tegen de indringers is niet mogelijk. Vleermuizen zijn heel erg beschermd, dus wij mogen ze alleen vangen en weer buiten zetten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.