Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Röpcke-Zweers krijgt toch steun van gemeente

Nieuwbouw voor het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg wordt toch gesteund door de gemeente met een borgstelling van een miljoen euro. De provincie Overijssel sprak zich eerder uit tegen een borgstelling van 15 miljoen euro.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Röpcke-Zweers krijgt toch steun van gemeente

De provincie achtte in maart de financiële risico’s voor het Hardenbergse ziekenhuis te groot. Het college denkt dat tegen deze kleinere borgstelling geen bezwaren zijn, omdat de risico’s nagenoeg nihil zijn, zo meldt de gemeente.

Plannen

De Saxenburgh Groep, eigenaar van het Röpcke-Zweers, heeft de nieuwbouwplannen bijgesteld. Volgens de gemeente bedragen de totale kosten nu circa 70 miljoen euro. Voor het vorige plan was een lening van 78 miljoen euro nodig. Volgens de Saxenburgh Groep is het pand uit de jaren zeventig aan vervanging toe. De gemeenteraad buigt zich op 5 juli verder over de borgstelling. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.