Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rouvoet vindt beloning managers jeugdzorg terecht

Minister André Rouvoet vindt de beloning voor interimmanagers in de jeugdzorg redelijk. Dat heeft hij de Tweede Kamer gisteren laten weten.

Enige tijd geleden ontstond ophef over de bedragen waarvoor bureaus jeugdzorg interimmanagers inhuurden. RTL nieuws constateerde op basis van eigen onderzoek dat deze interimmers salarissen opstrijken tussen de 20.000 en 30.000 euro per maand. Zo ontving

Bureau Jeugdzorg Amsterdam zou de afgelopen jaren ruim een miljoen euro hebben betaald aan afkoopsommen voor managers die moesten vertrekken.

Salaris ‘redelijk’

Rouvoet acht de kosten voor het inhuren van interimmanagers in de jeugdzorg redelijk. Volgens hem zijn de dagtarieven die worden gehanteerd marktconform en daarmee niet ongebruikelijk. Rouvoet ging daarvoor te rade bij het Interprovinciaal Overleg (IPO) dat hem meldde dat de kosten van de inhuur van interim-managers voor de bureaus jeugdzorg minder dan één procent bedragen van de totale personeelskosten van de bureaus. Uit een enquête van het IPO onder de provincies en stadsregio’s bleek dat in 2007 de totale kosten aan de inhuur van interim managers bij de bureaus jeugdzorg ruim drie miljoen euro bedroegen. De totale personeelskosten bij de bureaus jeugdzorg bedroegen vorig jaar 333 miljoen euro.

Niet goedkoper

Dat de jeugdzorg er de komende jaren niet goedkoper op wordt, valt op te maken uit de mededeling van Rouvoet dat “gelet op de geografische spreiding van het beperkte aantal tijdelijke vacatures voor interim managers en de functiediversiteit alternatieve oplossingen, zoals de inrichting van een landelijke pool, naar verwachting niet leiden tot lagere kosten”.

(Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Wachtlijsten en dure managers in jeugdzorg

‘Ex-jeugdzorgbaas Janssen moet bonus inleveren’

Geen bonus voor vertrokken directeur jeugdzorg

1 REACTIE

  1. Dit had ik niet van André Rouvoet verwacht. Door slechts een vergelijking te maken met het totale kostenplaatje van de bureaus jeugdzorg zou in theorie bij inhuur van één interim manager een marktconform dagtarief van 3% van de totale loonsom van jeugdzorg ook acceptabel zijn.
    Mijnheer Rouvoet ook u valt door de mand en van uw voetstuk. Met deze uitspraak behoort u nu ook tot de groep mensen die de zakkenvullers mentaliteit aanhangen en goed praten. Het moet niet gekker worden in dit landje.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.