Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruwaard van Putten neemt PACS en SAN in gebruik

Annelies Vermeulen
Het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse heeft het licentievrije NexSAN en Open Source PACS O3-DPACS in gebruik genomen. Als eerste wordt de endoscopiemodaliteit van Maquet gekoppeld aan het nieuwe systeem.
Ruwaard van Putten neemt PACS en SAN in gebruik

“De komende jaren gaan we al onze PACS-2 modaliteiten koppelen via O3-DPACS en opslaan met NexSAN”, zegt hoofd ICT Sander Gunnewegh. “O3-DPACS is absoluut top in de markt. Het voldoet aan alle eisen die we aan een PACS stellen en is volledig DICOM- en IHE-compliant. De software is bovendien gecertificeerd ontwikkeld. Dit vinden wij van doorslaggevend belang, omdat in een kritische omgeving met gevoelige data gewerkt wordt. De kwaliteit staat dus buiten kijf en we betalen geen licentiekosten.”

NexSAN

Ook voor NexSAN is de keuze tweeledig. “Deze ‘Green-IT’-data-opslagoplossing is kwalitatief optimaal en we reduceren het energieverbruik met zo’n 80 procent. Omdat er geen licentie betaald hoeft te worden besparen we jaarlijks aanzienlijk ten opzichte van andere SAN’s. Dat geld houden we vanaf nu over om aan de kwaliteit van zorg te besteden.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘Zorgorganisaties moeten zich verdiepen in open source-software’

Robosoft geeft open source software voor robot vrij

‘Open source is blinde vlek voor zorgsector’ stelt belangengroep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.