Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ruwaard van Puttenziekenhuis sluit IC

Door gebrek aan gespecialiseerde IC-artsen en verpleegkundig personeel is de intensive care van het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse na een toetsing door de Inspectie voor de Gezondheidszorg sinds gisteren gesloten. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Het gaat om de afdeling voor mensen die langer dan 24 uren zorg nodig hebben. Er wordt alleen nog acute zorg geleverd aan patiënten die er enkele uren verblijven. Langdurige patiënten worden doorverwezen naar ziekenhuizen in de regio.

Intensivisten

Voor kleinere ziekenhuizen is het erg moeilijk om op alle vakgebieden specialisten in huis te hebben. “Het gaat om intensivisten,” verduidelijkt ziekenhuisdirecteur Lettie van Atteveld in het AD. Een intensivist is vaak een anesthesist of internist die zich heeft bekwaamd in de behandeling van patiënten die op een intensive care liggen.

Samenwerking ziekenhuis

Via regionale samenwerking hoopt het Ruwaard van Puttenziekenhuis wel voldoende van dit soort deskundigen in huis te halen. Dat kan door uitwisseling van personeel tussen ziekenhuizen. Van Atteveld: “We zijn met meerdere ziekenhuizen in de regio in gesprek. We hebben met de inspectie afgesproken dat we de situatie binnen enkele maanden geregeld hebben.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Kleine ziekenhuizen vrezen verlies IC’s

Kleine ziekenhuizen voorlopig uit gevarenzone

Burgemeesters op de bres voor kleine ziekenhuizen

‘Onnodige sterfgevallen op kleine IC’s’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.