Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’s Heeren Loo kiest BIT datacenters voor 500 locaties

Mark van Dorresteijn
Zorginstelling 's Heeren Loo heeft voor de datacenters van BIT gekozen om haar data centraal onder te brengen. Naast colocatie maakt de zorginstelling gebruik van de zakelijke isp-diensten van BIT.
's Heeren Loo kiest BIT datacenters voor 500 locaties

In de keuze voor het datacenter was de ISO27001-certificering van BIT een belangrijke voorwaarde. “Naast de klik met de medewerkers van BIT en de grondige technische kennis die zij hebben, is het certificaat voor informatiebeveiliging belangrijk voor organisaties in de zorgsector”, stelt Anton Theunisse, Shared Service Center ICT manager. “BIT heeft aangetoond een professionele en betrouwbare partij te zijn, waar niets aan het toeval wordt over gelaten, alles dubbel uitgevoerd wordt en alle audits en periodieke onderzoeken gebeuren zoals voorgeschreven.”

Vijfhonderd locaties

Met meer dan vijfhonderd locaties in 25 regio’s is ’s Heeren Loo een van de grootste zorgdienstverleners in Nederland. Deze locaties waren onderverdeeld over vier eigen datacentra in Ermelo, Noordwijk, Monster en Julianadorp. Op elke locatie wordt gebruik gemaakt van e-mail, Office en bedrijfskritische applicaties. Het centralisatietraject, waarbij de IT-omgevingen van vier locaties stuk voor stuk zijn gemigreerd en samengevoegd tot één locatie, heeft anderhalf jaar geduurd. De IT-omgeving van ‘s Heeren Loo is nu redundant en staat in BIT-2B en BIT-2C. Anton Theunisse: “Het resultaat is dat onze IT-omgeving stabieler is geworden. Daarnaast heeft het duidelijkheid geschapen en is het voor ons eenvoudiger geworden om, eventueel op afstand, onze IT-omgeving te beheren.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.