Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’s Heeren Loo lanceert portaal voor cliënten

Mark van Dorresteijn
Gehandicaptenzorgorganisatie ’s Heeren Loo lanceert in september een internetportaal voor cliënten onder de naam Jouw Internet Portaal (JIP). Het portaal is een afgeschermde internetomgeving, aangepast aan het niveau en mogelijkheden van de cliënten.
’s Heeren Loo lanceert portaal voor cliënten
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Met JIP krijgen cliënten volgens de organisatie meer regie, doen ze beter mee in de samenleving en kunnen ze hun netwerk verbreden. Zij bepalen zelf met hun verwanten hoe de internetomgeving eruitziet, welke applicaties ze gebruiken en met wie ze informatie delen. Zo behoren filmpjes en fotoalbums bekijken, spelletjes doen of radio luisteren tot de mogelijkheden. Ook kunnen ze persoonlijke informatie opslaan.

JIP Extra

Voor cliënten die al zelfstandig op internet gaan wordt JIP Extra ontwikkeld, waarmee ze kunnen schakelen tussen JIP en het gewone internet. Deze versie komt in 2015.

KPN

De ontwikkeling van JIP is mede dankzij het KPN Mooiste Contactfonds. Naast financiële middelen steunde KPN het project middels de inzet van honderden vrijwilligers die cliënten helpen ermee om te gaan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.