Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

SamenZorg stoot thuiszorg af

Redactie Zorgvisie
Thuiszorgorganisatie SamenZorg, die in de drie noordelijke provincies onder andere kraamzorg en thuiszorg verzorgt, is door de financiële crisis in zwaar weer terechtgekomen. SamenZorg ziet zich nu gedwongen haar activiteiten per 1 januari volgend jaar onder te brengen in thuiszorgorganisaties Zorggarant en De Friese Wouden Thuiszorg, zo meldt de organisatie op haar site.

Door gestegen lonen en dalende tarieven belandde SamenZorg in de rode cijfers. Van de banken krijgt de organisatie vanwege de crisis geen extra geld. De hulp aan bestaande cliënten van de organisatie kan door de andere aanbieders in de regio worden voortgezet. Ook is de verwachting dat de uitvoerende medewerkers hun baan kunnen behouden, meldt SamenZorg. Onder het kantoorpersoneel kunnen gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten. SamenZorg zegt in de financiële problemen te zijn gekomen doordat de cao-lonen in drie jaar tijd tien procent zijn gestegen. Ook krijgt de organisatie door dalende tarieven steeds minder geld binnen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

ActiZ daagt VWS om thuiszorgtarief

Gedwongen ontslagen bij thuiszorginstelling Vérian

Thuiszorg stopt met huishoudelijke hulp

1 REACTIE

  1. Een erg slordig bericht. SamenZorg is in zwaar weer gekomen door verliezen, blijkbaar uitmondend in een financiële crisis. De suggestie die in het bericht gewekt wordt is dat de situatie veroorzaakt is door de kredietcrisis. Een populair excuus, maar organisaties die verlies maken en waar geen zicht is op verbetering van de situatie krijgen geen financiering meer. Kredietcrisis of geen kredietcrisis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.